Ege Postası
Geri

ABD'den flaş açıklama: Türkiye Brunson'ı bırakırsa kriz anında sona erer

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Ankara- Washington hattında devam eden rahip Brunson gerginliğine değindi. "Türkiye Brunson'ı serbest bırakırsa kriz anında" çözülecektir" diyen Bolton "Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda herhangi bir şüphelerinin olmadığını" söyledi. ABD'den flaş açıklama
ABD'den flaş açıklama: Türkiye Brunson'ı bırakırsa kriz anında sona erer
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2018 Çarşamba 08:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail ziyareti sırasında konuşan John Bolton, ”Türkiye'nin NATO üyeliğini sorguluyor musunuz'" sorusunu yanıtladı.   

Bolton,, "Böyle bir şey yok, biz şu anda rahip Brunson olayına odaklanmış durumdayız ve bu durumun çözülmesini bekliyoruz" dedi.   
 
Başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı, "Türkiye bir NATO müttefiki olarak doğru şeyi yapar ve Brunson'ı koşulsuz olarak serbest bırakırsa kriz anında sona erebilir” ifadelerini kullandı.

Trump’tan Brunson mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz haber ajansı Reuters’a verdiği röportajda Türkiye’de ev hapsinde bulunan Pastör Andrew Brunson konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

Trump, İsrail’in elinde olan bir Türk vatandaşının serbest kalmasını sağladığını, bunun karşılığında Brunson’ın serbest bırakılmasına dair Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmaları olduğunu düşündüğünü kaydetti. Trump, “Türkiye’nin şu an yaptığının üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bir hata yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın İsrail’den geri getirilmesini talep ettiğini öne süren Trump, “O kişiyi onun (Erdoğan) için çıkardım. Ondan da çok masum ve harika bir insanı, harika bir baba ve harika bir Hıristiyan olan bir adamı Türkiye’den çıkarmasını beklerdim” ifadelerini kullandı.

Trump, şunları söyledi:

“Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’nin insanlarını çok seviyorum. Şimdiye kadar sizin de bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı ile iyi bir ilişkim oldu. Onunla (Erdoğan) iyi anlaşıyordum. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ancak bu tek yönlü bir yol olamaz. ABD için artık tek yönlü bir yol değil.” Trump’a son gelişmelerin Avrupa’nın ve diğer gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine zarar vermesinden endişe duyup duymadığı soruldu. Trump’ “Endişelenmiyorum. Bu yapılması gereken bir şeydi” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası